Александър Деянов-Скилър e осъдил държавата за европроекта си за разработване

...
 Александър Деянов-Скилър e осъдил държавата за европроекта си за разработване
Коментари Харесай

Братът на ЛиЛана осъди държавата за европроекта си

 Александър Деянов-Скилър e осъдил страната за европроекта си за създаване на новаторска платформа за бийтбокс образование, съобщaва Mediapool.

 

В началото на 2020 година той и сестра му Лиляна Деянова (ЛиЛана) бяха упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за злоупотреби с евросредства. Бийтбоксърът бе задържан, само че по-късно бе оставен от съда на независимост против парична гаранция от 50 000 лв..

 

Той отхвърли да я заплати и отиде самичък пред следствения арест, с цел да бъде арестуван. Властите обаче го оставиха на независимост. Певицата ЛиЛана пък бе пусната против 40 хиляди лева гаранция, откакто престоя 4 месеца в ареста. Делата против Деянови стартира след акцията на прокуратурата против хазартния предприемач Васил Божков, който сега е в Дубай с 20 обвинявания по 4 каузи.

 

Година по-късно прокуратурата разгласи, че следствието против тях е завършило, само че и до момента не е вкарано в съда. Държавното обвиняване обясняваше, че от 2016 година до месец април 2020 година групата на ЛиЛана и Скилър нелегално е усвоила европейски средства за над 2,7 млн. лв.. В рамките на делото са тествани 11 контракта за европейско финансиране.

 

Проблемите на Скилър стартират още 2019 година, към година преди да се окаже в ареста. Министерството на стопанската система си желае назад близо 234 000 лева, отпуснати на музиканта от Европейски Съюз по план за бийтобокс образование, защото счита, че Скилър не извършва изискването техниката да е ситуирана в офис в Плевен.

 

Според ведомството чиновници на европрограмата са направили три неочаквани инспекции, при които не е бил обезпечен достъп до помещението с апаратурата. Така се прави изводът, че няма доказателства, че апаратурата е там. В същото време са направени постоянни инспекции, които демонстрират, че всичко е наред. Проверяващите обаче са недоверчиви и изясняват, че апаратурата може да се придвижва елементарно.

 

Административният съд показва неразбиране за какво проверяващите чиновници са създали изводите си единствено въз основа на неочакваните инспекции, вместо да се вземат под внимание и постоянните инспекции с предупреждение, които не са посочили нарушавания. С тези причини съдът афишира, че решението за 234 000 лева е нелегално, а министерството на стопанската система би трябвало да заплати на Скилър 12 700 лева разходи по делото. Решението на столичния административен съд може да се апелира пред висшия съд.

 

 Кирил Пламенов

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР